22 06 87 50 Mandag-fredag 09.00-18.00 og lørdag 10.00-17.00
Omslag - Nye VIPS-boken

Nye VIPS-boken

– velvære, integritet, profylakse, sikkerhet

av Margareta Ehnfors Anna Ehrenberg Ingrid Thorell-Ekstrand Mariann Fossum (Redaktør) Ann Kristin Rotegård (Redaktør) Kari Marie Thorbjørnsen (Oversetter)

389,–
Leveringstid: 2-5 dager Fri frakt

Omtale

VIPS er en forskningsbasert modell for dokumentasjon av sykepleie i pasientjournalen. VIPS-modellen (Velvære, Integritet, Profylakse, Sikkerhet) gir en enhetlig og systematisk struktur for beskrivelse og formidling av vesentlig informasjon om pasientens sykepleie. Felles begreper og termer er nødvendig for at det skal bli enkelt å finne informasjon i journalen og for pasientsikkerheten, men også for at journalen skal kunne brukes som grunnlag for kvalitetsutvikling i sykepleien. I boken presenteres en revidering av søkeordene i VIPS-modellen, med et utvalg av referanser som knytter an til og utdyper kunnskapen omkring søkeordene. Siden VIPS-modellen ble presentert første gang i 1992, har den blitt brukt i store deler av helse- og omsorgstjenesten og i sykepleierutdanningen i flere av de nordiske landene. Boken er bearbeidet til norske forhold av Mariann Fossum og Ann Kristin Rotegård. Mariann Fossum, sykepleier og p.hd., er ansatt ved Institutt for helse- og sykepleievitenskap, Universitetet i Agder, og er postdoktor ved Deakin Universitet i Melbourne, Australia. Hun har arbeidet særlig med dokumentasjon, terminologi og faglige retningslinjer for å støtte beslutninger i helsetjenesten. Ann Kristin Rotegård, sykepleier og p.hd., er avdelingssjef for VAR Healthcare (tidligere PPS) i Cappelen Damm Akademisk. Hun har arbeidet med sykepleieterminologi og dokumentasjon av sykepleie både på klinisk nivå og på systemnivå.

Vedlegg: 1 VIPS-folder. Bearbeidet til norske forhold av Marianne Fossum og Ann Kristin Rotegård

Bokdetaljer

Forfatter mm Margareta Ehnfors Anna Ehrenberg Ingrid Thorell-Ekstrand Mariann Fossum (Redaktør) Ann Kristin Rotegård (Redaktør) Kari Marie Thorbjørnsen (Oversetter)
Forlag Cappelen Damm akademisk
Innbinding Heftet
Utgitt 2015
Emne Sykepleie
Type / Form Faglitteratur
Språk Bokmål
ISBN/EAN 9788202456290
Antall sider 218 sider
Vekt 382 gram
Originalutgave Nya VIPS-boken (swe)